Analyser av Patogene Escherichia coli i spekepølser 2022
Veterinærinstituttet har på oppdrag for Mattilsynet undersøkt 137 norske spekepølser for sykdomsfremkallende E. coli-bakterier (STEC). Det var et funn av slike bakterier, men denne typen gir vanligvis ikke alvorlig sykdom hos mennesker. Selv om utvalget var lite, er konklusjonen at forekomsten av STEC i norske spekepølser er lav.
- Hva ble undersøkt?
137 norske spekepølser
- Tidsrom
- Prøvene ble innhentet i 2020 og analysert i 2021
- Hva lette vi etter?
E. coli og sykdomsfremkallende STEC-varianter
- Hva fant vi?
En positiv E. coli prøve. Denne var ikke av typen som vanligvis gir alvorlig sykdom hos folk, dvs. gode resultater. Rapporten kan leses på Veterinærinstituttets nettsider
- Hvem utførte oppdraget?
Veterinærinstituttet